Odpovídejte na komentáře na vašem blogu18.October

Jednou z nejsnadnějších činností, kterou může každý administrátor nového blogu brzo po spuštění provádět je odpovídání na komentáře od vašich čtenářů. Tato činnost vám nezabere moc času, ale může mít vysoký význam v prvních dnech utváření komunity kolem vašich stránek. Takový čtenář se pak může snadno stát pravidelným návštěvníkem a aktivním komentátorem (což je jeden z faktorů určující, zda web někdo navštěvuje nebo ne – blog bez komentářů okamžitě vysílá signál, že něco není v pořádku).

Přestože to v prvních dnech může vypadat poněkud zvláštně (dost možná budete mít pocit, že si povídáte sami se sebou), odpovídání na komentáře vašich návštěvníků je opravdu důležité. Přístupů je spousta – nového čtenáře můžete přivítat, poděkovat mu za komentář, reagovat na jeho názor nebo třeba vyjádřit nesouhlas a okamžitě se zeptat na další otázku, která pomůže udržet diskuzi.

Váš přístup v počátcích nového blogu pak bude mít značný vliv na množství komentářů v čase, kdy se stránky stanou více populární a návštěvníci již budou diskutovat sami mezi sebou. Tento trend je možné na zaběhnutých blozích snadno vypozorovat – přestože vám některé weblogy přijdou úžasné, množství komentářů se u nich může pohybovat v minimálních hodnotách, zatímco jiné, zdánlivě neatraktivní stránky, mohou být komentáři doslova zaplaveny.

Příbuzné články:

  • Žádné příbuzné články

4 komentářů

  1. Přesně tak to funguje. Ze začátku jsem měl 50% komentářů já. Pokaždé odpověď na nějaká komentář. Nyní je až každý 7-9 komentář můj. A vlastně je to to, co mě na blogování baví nejvíce. Zpětná vazba!

  2. Nic tak nenaštve (u blogu), jako když pět minut smolíte komentář a majitel stránek se neobtěžuje ani pípnout…
    No dobře, pár věcí naštve ještě víc, třeba když se komentář zahodí a formulář napíše, že jste nezadali mail. Naštěstí takový problém už je vzácnost.

  3. jj, diky za potvrzeni meho clanku.

    jinak Wu, vidim dve mozna reseni: naucit se rychleji psat nebo na onen blog nechodit :D

  4. Wu, hannes: anebo pouzivat operu, ktera po zmacknuti tlacitka zpet uchovava text vlozeny do formulare ;) )

  5.  

Přidejte váš komentář