AdSense for Video ve fázi betatestování22.February

Google včera na svém blogu Inside AdSense oznámil spuštění služby Google for Video. Společnost tímto rozšiřuje portfolio služeb na video obsah, který je momentálně hodně “in”, a nabízí další zdroje příjmů. Google for Video se zatím nachází pouze ve fázi betatestování a v českých podmínkách je zatím nemožné se tohoto omezeného testu zúčastnit.

Google for Video nabízí v zásadě dva typy reklam: prvním je Google InVideo, což je malý banner zabírající zhruba dolních 20% videa. Na tomto prostoru se zobrazují klasické textové odkazy, nebo častěji interaktivní bannery od zadavatelů reklamy. Výplata za tento druh reklamy bude formou CPM, takže dostanete určitou částku za tisíc přehraných videí, bez ohledu na počet kliknutí.

Druhým reklamním formátem jsou “Text Overlay Ads”, což jsou vlastně klasické textové odkazy, které se zobrazí po skončení videa. Zde bude odměna webmasterům distribuována na CPC základě, za počet kliknutí, tak jak je to standardně v Google AdSense.

Zajímavou možností je i umístění YouTube video bloku na váš web – zkopírováním kódu z administračního rozhraní Google AdSense na vašich stránkách přibude okno s videoobsahem relevantním k vaší stránce, na kterém budete moci vydělávat pomocí dvou výše zmíněných metod. Současně je možné vydělávat i na tvorbě videií, které pak nahrajete na YouTube, ale toto je již poměrně stará a známá věc (viz video nad tímto odstavcem, shrnující všechny 3 možnosti).

Momentální minimální požadavky pro registraci do betatestu znemožňují účast českým webmasterům, jelikož je třeba anglicky psaný web s minimálně jedním milionem přehraných videí za měsíc a hlavně musíte mít adresu ve Spojených státech. Google ale do budoucna slibuje tento program rozšířit do dalších zemí a zároveň přidat více reklamních jednotek.

Příbuzné články:

  • Žádné příbuzné články

2 komentářů

  1. bude tato možnost dostupna aj na slovensku a ked ano v akom časovom horizonte?každa nova možnost vylepšit si prijem e vitana,len neviem či to nebude dlhe čakanie a či tato možnost nebude limitovana navštevnostou webu

  2. tezko rict, google se o konkretnich datech nikde nezminuje. trosku bych se ale bal, ze podobne jako v pripade google doporuceni bude program omezen pouze na nekolik (zapadnich) zemi.

  3.  

Přidejte váš komentář

You must be logged in to post a comment.