Google AdSense – úvod17.December

Jedním z hlavních témat tohoto webu bude také program Google AdSense, který vám nyní trochu přiblížím.

Google AdSense je reklamní program, umožňující běžným webmasterům umístit na jejich stránky reklamní blok, který zobrazuje textové (i grafické) odkazy. Jedná se o Pay Per Click (PPC) aplikaci, což znamená že tito webmasteři mohou za kliknutí na reklamu získávat určitou provizi – v naprosté většině případů tedy nedostávají zaplaceno za počet zobrazení reklamního bloku ale za proklik. Poslední novinkou je vedle bannerů a textových odkazů přidání i video reklam.
Google AdSense je kontextová služba – zobrazené reklamy jsou tedy vybírány na základě obsahu vašich stránek a měly by být v určitém směru příbuzné k zaměření vašeho webu. V českých podmínkách toto ještě nemusí být pravidlem, vzhledem k nízkému počtu inzerentů, ale do budoucna se kontextuálnost bude se zvyšujícím se počtem reklam také zlepšovat.

Webmasteři si mohou vybrat z desítek různých formátů reklamního bloku, který pak umístí na svoje stránky. AdSense rovněž umožňuje plně editovat vzhled a barvy reklam. Reklamní bannery obsahují všechny běžné, i méně standardní formáty.

Zdrojem všech odkazů je služba Google AdWords, kam inzerenti zadávají reklamy na svoje produkty. Díky možnosti zacílení reklamy na určitou zemi či dokonce město vám AdSense pravděpodobně zobrazí zcela jiné reklamy než někomu žijícímu na druhém konci republiky nebo v zahraničí.

Vzhledem k tomu, že Google je americká firma, vaše případné provize jsou zobrazeny v dolarech. Po nastřádání určité částky vám Google vystaví šek, který bude následně zaslán na vaší adresu. Druhou možností je elektronický převod přímo na váš bankovní účet (Electronic Funds Transfer – EFT).

Příbuzné články:

  • Žádné příbuzné články

1,182 komentářů

Přidejte váš komentář

You must be logged in to post a comment.