Rozum vítězí, Google upravuje změny pro Doporučení21.January

Neobyčejně silná kritika Googlu za změny, které byly naplánovány pro Google Doporučení, nakonec přinesla své ovoce. Zaměstnanci v Googlu situaci ještě jednou zvážili a předchozí velice nepříznivé zprávy pro české uživatele hned vypadají o něco veseleji, alespoň tedy pro určitou skupinu webmasterů.

Tou nejdůležitější změnou je zrušení geografického omezení uživatele AdSense. Nyní již nemusíte mít adresu v Americe nebo Japonsku, abyste mohli propagovat službu Google Doporučení. Namísto toho ale bude záležet, kde se nachází webmaster, kterého do AdSense naverbujete.

Pro majitele českých webů je tato změna bohužel téměř nepodstatná, nic se pro ně nemění, odměnu za přivedení nových českých uživatelů do AdSense nedostanou. Pokud ale mají někteří webmasteři své weby v angličtině, mohou dále v propagaci AdSense pokračovat s možností zisku. Ideální je samozřejmě mít co nejvíce trafficu z USA, Jižní Ameriky a Japonska.

V přípravě na původně oznámení zrušení Google Doporučení pro náš region bylo také mnoho uživatelů AdSense postiženo odstraněním výsledků konverzí pro tento program. Toto je však pouze dočasná chyba, na které již Google pracuje a vaše statistiky by se měly během několika dnů opět objevit.

Předoslední změnou je snížení odměny za balík aplikací Google Pack z dvou dolarů na jeden. Tento software ale příliš popularity stejně nezískal a na českých webech jsem nějakou výraznější propagaci nezaznamenal. Pravděpodobně zcela mimo zájem českých bloggerů pak spadá poslední cenová úprava, a sice snížení odměny za instalaci prohlížeče Firefox uživateli v Číně. Tamější potenciál internetové populace by pravděpodobně mohl Google snadno zruinovat. :-)

Klíčová slova:

  • jak se upravuje blog

Příbuzné články:

  • Žádné příbuzné články

Žádné komentáře

Přidejte váš komentář

You must be logged in to post a comment.