Nový interaktivní banner pro Google AdSense21.December

Google poslední dobou opravdu nelení a přináší jednu novinku za druhou. Zatím posledním a pravděpodobně velice významným přínosem do služby Google AdSense je testování nového reklamního formátu - jedná se o jakýsi interaktivní banner. Podle prvních informací se bude pravděpodobně jednat o kombinaci klasických bannerů a Google refferals, kdy webmaster dostává zaplaceno v momentě, kdy si zákazník zakoupí nějaký produkt.

Podobný reklamní formát již několik let nabízí řada konkurence: nejznámnější je asi společnost Chitika. Vzhled je s novým interaktivním bannerem od Googlu téměř shodný: obrázek produktu doplněný názvem, krátkým popiskem a cenou. Návštěvník má možnost projít několik produktů, přičemž pro každý z nich se vždy zobrazí aktuální informace. Téměř shodně vypadá widget Google Checkout, který je možné umístit na personalizovanou stránku iGoogle.

newad.jpg

Na velice podobném systému funguje i kontroverzní systém Widgetbucks, který byl spuštěn teprve nedávno. Tyto bannery jsou nejvíce účinné na technicky zaměřených webech typu Gizmodo nebo Engadget, kde je velká pravděpodobnost, že se v případě vhodného cílení zákazník rozhodne něco zakoupit. Jednou z kritizovaných vlastností je velký datový přenos a dlouhá doba potřebná k načtení reklamy, která tak logicky zpomaluje načítání vašich stránek.

Uvidíme jak se Google k celé situaci postaví, zatím nebyla vydána žádná oficiální informace a i po spuštění bude asi služba dostupná hlavně pro zahraniční trh. Jedná se ale o další zajímavou možnost zpeněžení obsahu vašeho webu, která je zcela v souladu s trendem Googlu expandovat do dalších a dalších oblastí internetové reklamy.

Příbuzné články:

1 komentář

  1. Ta myslenka je pekna, ale je to technicky nejak nezvladnute, na starsim pocitaci tohle dokazalo uplne odstavit browser.

  2.  

Přidejte váš komentář