Ze života: Jak se dělá arbitráž12.August

Web JohnChow.com asi není zkušeným internetovým moneymakerům třeba představovat. Vtipný Asiat žijící ve Vancouveru jenom díky jeho populárnímu blogu vydělává přes 10 tisíc dolarů měsíčně. Měl jsem s ním dokonce smluvenou schůzku ohledně jednoho partnerského projektu když jsem byl ve Vancouveru, ale nakonec z toho sešlo, musel jsem se vrátit zpátky do ČR a všechno vyřídit přes email. To je ale na jiný příběh. Poslední novinkou, kterou John Chow udělal je nabídka reklamní plochy na jeho blogu.

Nabídnutá reklamní plocha se sestává z dvou čtvercových ploch o velikosti 300×250 pixelů na všech stránkách blogu. John předtím na této pozici zobrazoval reklamy z Google AdSense. Během posledních měsíců však výdělky z tohoto programu stále klesaly a tak se rozhodl pro jinou metodu: prodání reklamní plochy přímo, nějakému inzerentovi. Zatímco s AdSense v posledním měsíci vydělal něco málo přes 600 dolarů, prodejní cenu nasadil na $1000, takže si pěkně vydělal a navíc se nemusel o AdSense vůbec starat.

To, co se ale stalo, pravděpodobně ani sám pan Chow nečekal. Během hodiny od vyhlášení této nabídky na prodej reklamní plochy ho kontaktoval jakýsi Ryan Stewart, neznámá osoba provozující vlastní blog o vydělávání peněz na internetu a okamžitě mu oněch tisíc dolarů zaplatil. Šel na to ale více než chytře: místo zobrazení vlastních reklam vytvořil na svém blogu nabídku na odprodej této plochy, tentokrát však již za minimální cenu $1500!

Celý vtip je dále v tom, že zároveň spustil na eBayi aukci, kde tuto plochu nabízí. Jenom během několika prvních hodin se cena vyšplhala z 0 na 150 dolarů a to zbývá ještě celých 7 dnů. Nedivil bych se, kdyby konečná částka pro tuto akci hluboce přesáhla 2 tisíce dolarů nebo možná ještě mnohem více. Za minimum práce tak tento blogger získá velice zajímavé množství peněz, což se může klidně opakovat další měsíc. Zájemci, kteří se na jeho blog přijdou jenom podívat a reklamu si nekoupí mu také vygenerují nějakou tu provizi právě skrze AdSense nebo další affiliate programy, které Ryan propaguje. Jednoduché, že? Stačí mít ten nápad…

Příbuzné články:

  • Žádné příbuzné články

6 komentářů

  1. Hehe, pěkný nápad :)

  2. podle mě je to trošku kostrbaté, i když to vyjde, je to otázka jednoho příjmu se kterým je spojena jak práce, tak investice a rizika…není to nějaký unverzální obchodní nápad….

  3. adam: nevidel bych to tak cerne - jiz nyni je hodnota na ebay 255 dolaru a medialni pozornost, kterou si timto tahem autor vyslouzil se take da nejak zhodnotit. co se investice tyce, kazdy serioznejsi business potrebuje nejakou castku do zacatku a tisic dolaru neni az tak vysoka suma…

  4. Ten cápek měl výborný nápad:). Je zajímavý sledovat, že v komentářích na jeho blogu ho všichni chválej. Nevím, jak by to vypadalo, kdyby podobný nápad dostal někdo v českých podmínkách :D.

  5. jo, to presne me na cesky sfere docela vadi. jakmile zacne nekdo byt uspesny, okamzite se sesype banda zavistivcu, kteri danou osobu rozeberou na kosticky. nedejboze ze by snad nekdo zverejnil svoje prijmy, tak jak to delaji desitky bloggeru v americe…

  6. Někde jsem četl o rozdílu mezi Američanem a Čechem, když se baví o nějakém “boháči”. Čech se ptá, kolik vydělal, Američan jak :-)

  7.  

Přidejte váš komentář