AdSense nyní vyplácí i převodem na účet12.December

Příchod Googlu do České republiky už začíná přinášet první pozitiva. Po získání domény Google.cz je tady další zlehčení života pro vlastníky účtu u Google AdSense. Mně jakožto jednomu z dlouhodobých vlastníků takového účtu dnes přišel od Google email informující o nové možnosti vyplácení vydělaných peněz.

Až doteď bylo vše vyřizováno formou šeků, které vám přišly z Ameriky a vy jste s nimi museli zajít do banky, čekat nějaké tři týdny, a pak vám byly peníze připsány na účet. Kromě toho, že si při podobné činnosti užijete docela dost nepříjemností (zaměstnanci banky většinou nemají ani nejmenší tušení jak takový šek zpracovat a peníze připsat na účet), je tato metoda hlavně dost zdlouhavá a víceménně i nebezpečná - šek vám může ze schránky kdokoliv vzít, nebo se může ztratit kdekoliv po cestě (kvalitu služeb České pošty všichni dobře známe).

Nová metoda převodu peněz na účet je zatím otevřená pouze pro úzkých okruh vybraných zákazníků z naší republiky (ono jich tady asi ani moc není). Google to má vymyšleno opravdu dobře - v administraci svého účtu vyplníte detaily o bankovním spojení a vaší bance. Google pak má deset dnů na to, aby vám na účet připsal určitou sumu peněz (nečekejte žádné tisíce, bude se jednat o pár dolarů). Vaším úkolem je opět v nastavení vašeho AdSense konta vepsat přesnou částku která přišla. Tím se ověří, že peníze opravdu přišly, a všechno může skvěle fungovat i v budoucnu.

Po tomto “betatestu” pravděpodobně Google spustí ostrý provoz pro všechny uživatele. Osobně si myslím, že se jedná o velice užitečnou službu, ať už kvůli mnohem rychlejšímu vyplacení peněz, nebo kvůli úspoře času a hodinovému čekání v bance. Poplatek za příjem peněz ze zahraničí je většinou cca 100 Kč, což je ale u šeků také (tam je to obvykle ještě víc), takže ani po finanční stránce tratit nebudete.

Příbuzné články:

3 komentářů

  1. Já jsem někde četl, že se za příjem peněz neplatí žádný poplatek, protože má google účet v citibank. Můžete mi to někdo potvrdit, jestli je to pravda?

  2. Nějak ten dotaz nechápu, vždyť (ne)účtování poplatku za příchozí platby a jeho výši si určuje každá banka sama dle svého ceníku?
    Je tedy úplně jedno, že Google skutečně posílá peníze Čechům z účtu v Citibank, důležitý je ceník banky příjemce.

  3. presne tak, zalezi na tom u ktere banky mate jaky ucet a jak jsou nastaveny poplatky. platba prichazi z CR takze nebudete platit zadne horentni sumy za mezinarodni transakci.

  4.  

Přidejte váš komentář