Prosincové novinky v Google AdSense6.December

Během několika posledních dnů rozesla Google všem svým registrovaným uživatelem systému Google AdSense newsletter s několika zajímavými tipy a novinkami. Dnes dorazil tento email i do schránek českých uživatelů a tak ho zde otiskuji:

Nové a vylepšené funkce služby AdSense

Své inzerenty si vyberte na základě Doporučení 2.0

Nyní mohou všichni účastníci využít nového vylepšení našeho programu doporučení: reklamy s cenou za akci od našich inzerentů AdWords. Kromě odkazování Vašich uživatelů na produkty Google si můžete vybrat z mnoha skvělých produktů a služeb, které nabízí naši inzerenti. Obsah svých stránek a zájmy uživatelů můžete propojit tak, že vyberete určité reklamy, které chcete na stránce zobrazit. A navíc, ke stávajícím standardním jednotkám AdSense pro obsah můžete na své stránce umístit až tři doporučující reklamy.

Doporučení AdSense

Chcete-li začít, stačí přejít na kartu Nastavení služby AdSense, zvolit produkt Doporučení a začít vybírat ty nejvhodnější reklamy pro Vaše stránky. O výhodách doporučení si můžete přečíst další informace v našem příspěvku na blogu Inside AdSense.

Upravte tvar svých reklam pomocí zaoblených rohů

S největší pravděpodobností jste si všimli, že jsme letos provedli změny reklamních formátů. Víte ale, že tvar Vaší reklamní jednotky si můžete přizpůsobit volbou mezi hranatými, mírně zaoblenými a velmi zaoblenými rohy? Pokud chcete začít používat tyto nové tvary, přejděte ve svém účtu na kartu Nastavení služby AdSense. Doporučujeme Vám, abyste si vybrali takový styl zaoblení rohů, který se bude nejlépe hodit ke stylu Vašich stránek.

Mírně zaoblené Velmi zaoblené
zaoblené rohy

Od aktualizovaných reklam Vás dělí jediné kliknutí

Všechny účty AdSense, včetně toho Vašeho, byly nedávno aktualizovány tak, aby bylo možné využít novou funkci pro správu reklam. Tato nová funkce Vám umožňuje uložit na našich serverech podrobnosti o Vaší jednotce AdSense, včetně nastavení velikosti a barvy reklamy a nastavení kanálu. Znamená to, že ze svého účtu můžete jednotku AdSense aktualizovat a měnit její nastavení, aniž by bylo nutné měnit kód reklamy na Vaší stránce. Chcete změnit barvu ohraničení banneru na svých stránkách? Stačí použít naši novou funkci pro správu reklam a změnit barvu, kliknout na tlačítko Uložit a hotovo – daná jednotka AdSense má na Vašich stránkách úplně nové ohraničení.

Chcete-li začít tuto novou funkci využívat, stačí si přečíst našeho průvodce ovládáním správy reklam, nebo přejít na kartu Získat reklamy, kterou naleznete ve svém účtu na kartě Nastavení služby AdSense.

Nové jazyky ve službě AdSense: řečtina a rumunština

S potěšením oznamujeme, že služba AdSense pro obsah je nyní k dispozici v řečtině a rumunštině. Máte-li stránky v řečtině či rumunštině, můžete začít používat službu AdSense pro obsah. Stačí se přihlásit do svého účtu, kliknout na kartu Nastavení služby AdSense a vybrat možnost AdSense pro obsah.

Rumunští účastníci mohou rovněž používat AdSense pro vyhledávání, což umožní uživatelům jejich webových stránek vyhledávat určitá témata na webu či v rámci jejich vlastních stránek.

Další informace o těchto dvou produktech naleznete v našem Centru nápovědy.

Zdroje AdSense

Stránka Optimalizační tipy - zjistíte, jak zlepšit účinnost služby AdSense pomocí osvědčených a zaručených tipů.

Příbuzné články:

1 komentář

  1. Zkusil uz to nekdo?

  2.  

Přidejte váš komentář