Úspěšný blog samozřejmě pokračuje26.January

V několika posledních týdnech se pár internetových detektivů asi z nedostatku smysluplné práce jalo poněkud vyšetřovat tyto stránky a naházet na mě trochu špíny. Je až s podivem co se o sobě člověk během krátké doby dozvěděl. koda jenom, že naprostá většina uvedených informací byly naprosté výmysly a pouhé domněnky.

Jak už to tak bývá, když se objeví nějaký problém, síla davu často převládne. To se stalo i v tomto případě a řada rádoby profesionálů se svezla na vlně zájmu o zavření mého účtu AdSense. Každý zopakoval fakta a přidal nějaký ten bonbónek navíc. Nebudu zde uvádět žádné odkazy, oni pochybovači sami dobře ví, že se jedná právě o ně. Vememe to hezky popořadě.

Na začátku bylo obvinění z provozu několika erotických portálů a warez webů. Dozvěděl jsem se že mám desítky webů, o kterých vůbec nevím, navíc zaregistrované asi na 6 různých jmén či identit. K tomu navrch prý používám ještě několik emailů, o kterých jsem až doteď také neměl žádné tušení. Když pominu fakt, že je věcí každého jedince jaké weby provozuje, byl jsem opravdu překvapen jaké všechny stránky to vlastním.

Další plivanec jsem utržil od jakéhosi naprosto neznámého a nečteného blogu. Fakt, že jsem po půl roce provozu oněch útočně naladěných stránek vložil úplně první komentář na celém webu hovoří za vše. Vtipné na celé situaci bylo také to, že autor těchto stránek vychvaloval konkurenční weby o AdSense, já jsem prý pouze přeložil nápovědu. Rychlé porovnání WHOIS mě opravdu rozesmálo: za oběma weby stojí jedna osoba, takže tady nakonec chválí někdo sám sebe.

Další novodobý Sherlock Holmes kdesi vypátral, že jsem díky Úspěšnému blogu vydělal 165 dolarů. Opravdu vtipné. Já sám nevím kolik tyto stránky od začátku přinesly, nikde jsem se o výdělcích ani nezmiňoval, ale někdo úplně cizí to ví na dolar přesně. Asi tu máme nějaké telekinetiky. Kolik peněz by si onen pán řekl za nastínění mé budoucnosti? Docela by mě to zajímalo…

Obvinění s mazání komentářů ve kterých jsem údajně nadával někomu do idiotů a pitomců mě pobavilo snad nejvíc. Někdo zde očividně vidí víc než já, vkládá za mě komentáře a následně je okamžitě maže. Že by nová bezpečnostní díra v redakčním systému? Rád se dozvím více detailů.

Poslední chytrolín se zase vysmívá rychlému konci těchto stránek. Již několikrát jsem zde naznačil, že jeden z důvodů vzniků Úspěšného blogu byla snaha vyzkoušet možnost zpeněžení takovýchto stránek, nemám důvod to skrývat. Přestože po zablokování účtu je možnost výdělku nulová a já mám mnohem více lepších možností nějakého finančního obohacení, budu v psaní i nadále pokračovat. Krátký výpadek ve frekvenci nových článků byl způsoben zkouškovým obdobím ve škole, načež jsem si odletěl na pár dní na dovolenou do Francie. Nyní jsem ale zpátky a nové články budou opět přibývat. Ironií osudu je také to, že onen posměváček již nejméně dvakrát oznámil konec svého blogu, a následně po nějakém čase zase pokračoval.

Nemá cenu se dále bavit o nějakých dohadech a polopravdách šířených o těchto stránkách. Desítky lidí přicházejících každý den z vyhledávačů a přední místa ve výsledcích vyhledávání na určitá klíčová slova svědčí o opaku. Těch pár jedinců, kterým jsou stránky proti srsti doporučuji triviální řešení: nechoďte sem. Nikdo vás k tomu nenutí a děláte tak zcela dobrovolně. Jsou zde i lidé, kteří dokáží nějaké ty rady ocenit (a denně jich je několik stovek, párkrát i přes tisíc) a kterým některý z publikovaných článků v začátcích práce s AdSense pomohl. Nejsem žádný expert, ale rád se podělím o moje poměrně bohaté zkušenosti s AdSense a tvorbou weblogů…

Příbuzné články:

13 komentářů

  1. Obdivuji, že si to nenecháš znechutit. Jen pokračuj, držím ti palce.

  2. Vaše prohlášení, že ti detektivové jen lžou a pomlouvají neznamená, že nemají pravdu, pokud jejich argumenty nevyvrátíte. Tímto článkem jste mi připoměl naše politiky, kteří jen plácají a realita je jinde.
    Ne že by mi do toho něco bylo, je to vaše věc, ale taková argumentace bez argumentů mi přijde komická. Dále je komické, že někdo, komu Google zablokoval AdSense účet nabízí své “bohaté zkušenosti” v této oblasti.

  3. Lokutus: Vzdyt nabidni svoje boahte zkusenosti, ucet muzou zavrit komukoli kvuli uplne malickosti.

  4. Nenechaj sa znechutit. Drzim palce.

  5. Taky držím palce a nenech se znechutit lidmi, kteří nic nedokázali a jen ti závidí úspěch a profesionální schopnosti.

  6. >> Desítky lidí přicházejících každý den z vyhledávačů a přední místa ve výsledcích vyhledávání na určitá klíčová slova svědčí o opaku.

    To mi připomělo “webdesign Karlovy Vary“..

  7. 2 filosof: myslim ze treba 2.misto v ceske verzi googlu na vyraz “CTR” je dostatecne silna argumentace a tech spojeni je mnohem vice. navic tento web funguje priblizne mesic, coz je doba behem ktere se mnoho webu do vysledku vyhledavani v nekterych vyhledavacich ani nedostane…

  8. Fiha, tu sa mazu komentare

  9. 2Mizu: nic se nemaze…
    http://uspesnyblog.info/prvni-sek-z-google-adsense.html#comments

  10. Nezmazal si, ale upravil jeho zaciatok

  11. 2Hannes: take typy poznam, sam mam s nimi skusenosti…drzim palce

  12. Drž se! Na netu je tolik závistivých lidí, kteří nemají ani za málo zkušeností jako ty! Držím palce a pokračuj!!!

  13. Úspěšný blog nebo stránky se mimo jiné poznají podle toho, že tě začnou takhle rozebírat.

  14.  

Přidejte váš komentář